Bölüm Başkanının Mesajı

Geleceğin  Spor Yöneticilerine…

Yaşam uzun bir yolculuk ve her birimizin bu yolculuğu yapmak üzere bir tek yaşam süresi bulunmaktadır. Bu önceden tanımlanmamış yolculukta insan sürekli olarak değiştirerek, geliştirerek, değişimlere uğrayarak yorulmadan ve amansız biçimde ilerler, ünlü antik çağ filozofu  Herakles’in ifade ettiği “aynı suda iki kez yıkanamazsın çünkü her an akan başka bir sudur” gibi yeniden geçemeyeceğimiz yol üzerinde, bir kez daha dönüp aynı anı yaşayamayacağımız zamanı tüketiriz.

Bu zaman içinde hepimizin birbirine benzemeyen yolculukları ve yol hikayeleri vardır. Üniversite yaşamında sizlerle yolumuz kesişmiş bulunuyor. Bu süreçte seçmiş olduğunuz tercih doğrultusunda sizdeki değerleri ortaya çıkarmak geliştirmek bizim görevimiz. Dünya sezinlenmemiş kapasitelerle dolu olup bizim çabalarımızı beklemektedir. Bu sorumluluk bizimdir. Herhangi birimizin ihmali, kim ve nerede olursak olalım sürekli olarak yitirilmiş bir kapasite olacaktır. Üniversitemizi ve bölümümüzü seçtiğini için sizleri kutluyor ve anlamlı bir üniversite yaşamı için çaba göstermenizi istiyorum.

Hepiniz yaşamınızda benzersiz kişiler olarak ve sürekli kendi kendinizi gerçekleştirip sezinleyen değerler olmalısınız. Bu hedef gerçekçi gelmeyip bir hayal gibi görünebilir. Ancak meslek olarak yöneticiliği seçmiş kişilere gerçekçi olarak yöneltilebilecek bir hesap verme sorusu yöneltilebilir: “Neden siz tümüyle etkin bir insan olarak var oluştaki kapasiteyi sezinlemediniz?” Bu durumda vereceğimiz mücadele açıktır; olabildiğince çok hayali gerçekleştirmek. Hiç değilse şimdiki gerçeğimiz, bir zamanlar hayalimizdiler demek için….

İşe nereden başlayacağız? Tabii ki şu andaki durumumuzdan. Geçmişi bir yana bırakıp şu anı kucaklayacağız. En değerli ve bizi kendi kişisel insanlığımıza götüren tek şeyimizle işe başlayacağız.“İşe kendimizden başlayacağız”.

Spor Yöneticiliği Bölümümüzdeki eğitimden ve öğretimden doyasıya yararlanma isteği ve öğrenme çoşkusu ile yaşamı anlamlandırmalısınız. Eğer yaşamın anlamı keşfedilecekse bu, yaşamın her aşamasının doğasında var olduğunu, her günümüzün her dakikasını yaşamaya mücadele ederken göreceğiz. Bu mücadeleyi öğrencilikten başlayıp sürdürebilir yapmanız da önemlidir.

“Bir sistem oluşturmalıyım,

Yoksa başkalarının sistemine köle olacağım,

Düşünerek, sorgulayarak  ve karşılaştırma yapacağım,

Benim işim yaratmaktır”  ilkeleri ile görev ve sorumluluklarınızı yerine getirmeniz dileğiyle….